Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Ako Zmrazit Huby


Ako Zamraziť Huby

Ako zmraziť huby

Čo sú to huby?

Huby sú druh hubových tiel, ktoré rastú na pôde, dreve alebo inom organickom materiáli. Sú dôležitou súčasťou mnohých ekosystémov, pretože pomáhajú rozkladať organickú hmotu a uvoľňovať živiny do pôdy.

Prečo zmrazovať huby?

Zmrazenie húb je skvelý spôsob, ako ich uchovať na neskoršie použitie. Zmrazené huby vydržia až rok, čo vám umožní vychutnať si ich chuť a výživné výhody po celý rok.

Ako zmraziť huby

Krok 1: Vyberte čerstvé huby

Na zmrazenie vyberte čerstvé, zdravé huby. Vyhnite sa hubám, ktoré sú slizké, plesnivé alebo poškodené.

Krok 2: Očistite huby

Huby jemne očistite mäkkou kefou alebo vlhkým papierovým uterákom. Nepoužívajte vodu, pretože to môže spôsobiť slizkosť húb.

Krok 3: Nakrájajte huby

Huby nakrájajte na požadovanú veľkosť. Menšie huby možno zmraziť celé, zatiaľ čo väčšie huby by mali byť nakrájané na menšie kúsky.

Krok 4: Blanšírujte huby (nepovinné)

Blanšírovanie húb pred zmrazením pomáha zachovať ich farbu a textúru. Blanšírovanie spočíva vo varení húb vo vriacej vode po dobu 2-3 minút a potom ich okamžitom ochladení v ľadovej vode.

Krok 5: Vložte huby do mraziaceho vrecka

Huby vložte do mraziaceho vrecka. Odstráňte prebytočný vzduch a tesne ho uzavrite.

Krok 6: Zmrazte huby

Vložte mraziace vrecko s hubami do mrazničky a zmrazte ich na teplotu -18 stupňov Celzia alebo nižšiu.

Ako rozmraziť huby

Zmrazené huby môžete rozmraziť v chladničke cez noc alebo ich rozmraziť v mikrovlnnej rúre na rozmrazovacom nastavení. Po rozmrazení použite huby do 2-3 dní.

Recepty s mrazenými hubami

Mrazené huby možno použiť v rôznych receptoch, vrátane polievok, omáčok, dusených pokrmov a plniek. Tu je niekoľko nápadov na recepty:

  • Hubová polievka
  • Hubová omáčka
  • Hubové rizoto
  • Hubová plnka

Záver

Zmrazovanie húb je jednoduchý a efektívny spôsob, ako si vychutnať ich chuť a výživové výhody po celý rok. Dodržiavaním vyššie uvedených krokov môžete ľahko zmraziť huby a zachovať ich kvalitu a chuť.


Comments